Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (281)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Kærsangerne er her!

tirsdag 24. maj 2016
af Johanne Øhlers Aagaard

Det har været en god maj dag i dag med 36 fugle mærket, alle mærkede fugle var Sangere på nær en Rødrygget Tornskade. Der var især godt med Gulbug i nettene og de sang da også lystigt i haven. En anden fugl som til gengæld tilsyneladende bevæger sig lydløst rundt i haven er Kærsangere og vi har, på trods af vi ikke har hørt en eneste, mærket 8 Kærsangere i dag. Eftersom det ikke er så nemt at kende Kær og Rørsangere fra hinanden er jeg glad for at Kærsangerne nåede at ankomme inden jeg tager hjem i morgen så jeg har nået at få lidt erfaring med dem.

rødryggettornsakdeDagens Rødrygget Tornskade (Lanius collurio). Foto: Johanne Aagaard

I blandt de mange nye sangere var der en spansk mærket Havesanger. Ringen var ikke fra Madrid som de spanske ringe normalt er men fra San Sebastian det er ifølge Hans muligvis første gang vi har genfanget en fugl med ring derfra. Så det skal blive spændende at høre mere fra dem.

Efter mærkningen prøvede jeg lykken på Odden, hvor det bedste var Kaspisk måge, Sort glente samt den restende Tejst der nu har holdt til derude i noget tid. Efter Odden gik jeg en tur på Det Falsterske Dige fra Birkemosen til Gedesby og tilbage gennem skoven, det var en dejlig tur med Gøg, Nattergal og Karmindompap. På indersiden af diget var der et fint gult tæppe af blomsterne Bidende Ranunkel, hvilket for mig er noget af det fineste man kan se på en sommerdag. Til aften har jeg haft nettene oppe igen dog uden den store gevinst og jeg fik kun mærket en enkelt Kærsanger.

bidende ranukel markTæppe af Bidende Ranunkel (Ranunculus acris). Foto: Johanne Aagaard

I lysfælden som vi tjekker for nataktive sommerfugle, var der i dag godt med forskellige arter, så mange at jeg slet ikke har styr på dem alle sammen, men der var bl.a. en flot Toplettet seglvinge (Watsonalla binaria). Derudover var der to store biller som jeg er kommet frem til må være Sort Ådselgraver (Nicrophorus humator) som ikke ser ud til at være registeret i området tidligere, så den skal jeg vist lige have tjekket op på. De var rigtig flotte men lugtede virkelig fælt.

Watsonalla binariaToplettet seglvinge (Watsonalla binaria). Foto: Johanne Aagaard

Total: 36

Jernspurv / Dunnock - 1
Kærsanger / Marsh Warbler - 8
Rørsanger / Reed Warbler - 2
Gulbug / Icterine Warbler – 10
Gærdesanger / Lesser Whitethroat - 2
Tornsanger / Common Whitethroat - 4
Havesanger / Garden Warbler - 5
Munk / Blackcap - 2
Gransanger / Common Chiffchaff - 1
Rødrygget Tornskade / Red-backed Shrike - 1