Gedser Fuglestation Blog
Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.
Kvalitet frem for kvantitet
Det var nu ikke kvalitet, der prægede internettet, da bloggen skulle laves, og det er grunden til, at den først kommer her dagen efter.
Når man er træt og skal tidligt op næste morgen, sidder man ikke i lang tid og venter på at få uploaded bloggen.
Det er helt normalt, at vi ikke fanger de store antal fugle i juni måned, men i dag synes jeg godt man kan sige, at når kvantiteten manglede, fik kvaliteten til gengæld et løft.
På første runde havde jeg som den eneste fugl en Bogfinke i hejsenettet ved huset. Det var jo ikke meget, men da jeg fik kigget på den ring, den allerede havde på, stod der RIKSMUSEUM STOCKHOLM.
Det er altid spændende med en udenlandsk ring, og den er nu indrapporteret til Ringmærkningscentralen, så vi kan finde ud af, hvor og hvornår fuglen blev ringmærket.
Bogfinke han med svensk ring.
Foto: Susanne Primdahl
En svensker allerede på første runde lovede godt for kvaliteten i dag.
På næste runde var der igen kun én fugl og i samme net. Denne fugl var mindst lige så interessant - måske især for mig, for det var en art, jeg ikke tidligere har ringmærket, og den har længe stået på ønskesedlen.
Det var en Lille Korsnæb, og det er ikke en art, vi fanger hveranden dag her på stationen. Der er kun ringmærket 15 eksemplarer før denne. Den første blev ringmærket i 2002, så det har taget 20 år at ringmærke de 16 Lille Korsnæb, vi nu er nået op på.
Lille Korsnæb - en ung fugl fra i år, hvor kønnet ikke kan fastslås.
Foto: Ole Friis Larsen
Tag lige et kig på det næb, der har været med til at give Lille Korsnæb navn.
Det er perfekt designet til at vride grankoglernes skæl fra hinanden, så den kan få fat i frøene, der udgør langt hovedparten af dens føde.
Foto: Ole Friis Larsen
Ole tog til den internationale folkeskole i Maribo, hvor han skulle fortælle de yngste klasser om Havørnen. Det var åbenbart et populært emne, for det endte med, at alle skolens elever deltog, og Ole kom tilbage til stationen og kunne berette om et meget interesseret og spørgelystent publikum.
Ole havde også bestemt sig for at lave en natpunkttælling, så han måtte afsted igen ved 23-tiden. Tællingen gav ikke mange fugle - hvis jeg husker rigtigt, var det kun en Fiskehejre og to Kærsangere. Som en ekstra bonus kunne høres Grønbroget Tudse i Bøtø Enge.
Kim, som tilbragte hele dagen ude på sydspidsen af odden, havde blandt meget andet observeret Turteldue, Dværgfalk og Fjeldvåge.
Alt i alt masser af kvalitetstid for alle på stationen!
Dagens ringmærkninger med aflæsninger i parentes:
Jernspurv / Dunnock 1 (1)
Solsort / Blackbird 0 (2)
Gærdesanger / Lesser Whitethroat 2 (1)
Havesanger / Garden Warbler 1 (1)
Munk / Blackcap 0 (1)
Gransanger / Chiffchaff 1 (0)
Bogfinke / Chaffinch 0 (1)
Lille Korsnæb / Red Crossbill 1 (0)
Dagens total 6 (7)
Folk på stationen:
Ole Friis Larsen, Kim Liljehult, Susanne Primdahl